Ny eller brugt reservedel til bilen?

Det koster penge at få repareret det firhjulede køretøj. Det ved alle bilejere, da både almindelig slitage og uheld kan skabe behov for nødvendige reparationer. Køb af reservedele er ofte noget af det, der kan få værkstedsregningen til at lyde på mere end forventet. Nogle gange har du ikke andre muligheder, end at trække på skuldrene og acceptere regningen, fordi en ny reservedel åbenbart koster, hvad den koster. Måske er delen specifik til dit bilmærke og fås kun i original udgave? Der kan være mange grunde til, at en lille dims koster rigtig meget. Men behøver den ”nye”, ikke defekte del, være helt ny? 

Brugt kan være en god løsning

Der kan være fornuftig økonomi i at købe brugte originale bildele, hvis bilen skal repareres. Nogle værksteder og mekanikere foreslår det ovenikøbet som en mulighed, når de giver dig et reparationstilbud. Du kan finde mange stumper til bestemte bilmærker online, for eksempel BMW reservedele. Tjek eventuelt udbuddet af gode kvalitetsstumper på nettet, før din mekaniker indkøber en helt ny af slagsen.

Tænk grønt, tænk genbrug

Ved at genbruge blandt andet bilkomponenter er du med til at mindske hele klodens ressourceforbrug. Hvilket vi alle er nødt til at bidrage til, hvis vi skal sikre et bæredygtigt miljø og samfund fremover. Køb og salg af genbrugsdele er en god måde at minimere vores overforbrug på. Så ikke nok med, at du måske kan spare penge ved at handle brugt, du kan også gøre det med ren samvittighed.