Sådan vasker du selv din bil

Er du træt af de små cirkulære ridsedannelser din BMW F11 eller en anden bilmodel har fået af at blive vasket i vaskehallen? De små ridser er desværre et klassisk resultat af denne form for bilvask. 

Hvis du vil slippe for disse ridser fra vaskehallen, så kan du i stedet vaske din bil selv. Hvis du vasker din bil skånsomt og korrekt, kan du minimere antallet af nye ridser. Men hvordan gør du det?

Inden du går i gang med at vaske din bil

Inden du går i gang med at vaske din bil, skal du forberede dig ordentligt. Du skal starte med at parkere bilen et sted, hvor den ikke står i direkte solskin. Det sikrer, at din bil ikke tørrer alt for hurtigt, så der bliver efterladt vandpletter i malingen. Det ser nemlig ikke særlig pænt ud. 

Find derefter alle rengøringsmidlerne og andre remedier frem og sæt dem tæt på din bil. Slut af med at tjekke om alle døre og vinduer er helt lukkede og tag eventuelt antennen af. Nu er du klar til at vaske bilen.

Skyl det værste skidt af bilen

Brug en haveslange eller en højtryksrenser med rent vand til at få skyllet det værste skidt af bilen. Det er yderst vigtigt, at du får skyllet alle store jordklumper og jordpletter væk. 

Vask bilen med varmt vand og rengøringsmiddel

Du skal nu i gang med at vaske bilen ved hjælp af en svamp, varmt vand og rengøringsmiddel. Start med bilens tag og arbejd dig nedad på alle bilens fire sider. Skyl efter med koldt og rent vand. Tør efter med et håndklæde. Vask fælgene med en børste.