Sådan indstiller du dine forlygter korrekt

At indstille dine forlygter korrekt er afgørende for sikkerheden både for dig selv og andre trafikanter. Ved at følge nedenstående guide kan du indstille dine forlygter korrekt og sikre, at de giver en optimal belysning uden at blænde andre trafikanter. Her er en guide til at indstille dine BMW forlygter eller andre forlygter.

Kom godt i gang med at justere din bils forlygter

Hvis du selv skal kunne justere forlygterne på din bil, skal den have en manuel højdereguleringsmulighed. Det er heldigvis noget, som de fleste biler har. Har du ingen idé, om din bil har en manuel højdereguleringsmulighed, kan du kigge i bilens instruktionsbog. Herunder kan du læse, hvordan du justerer en bils nærlys.

  1. Har din bil en manuel højderegulering ved instrumentbrættet, skal du sørge for, at den er stillet på 0, inden du starter med at indstille din bils forlygter.
  2. Parker derefter bilen på et plant og jævnt underlag, hvor bilens forlygter er fem meter fra en port eller en væg samt vinkelret på denne.
  3. Mål dernæst højden op til midten af forlygterne og træk efterfølgende fem centimeter fra denne højde – husk dette tal.
  4. På porten eller væggen skal du tegne en tynd vandret streg i den højde, du kom frem til.
  5. Tænd nærlyset. Når nærlyset er tændt, skal den vandrette lys/mørke-grænse ligge langs stregen (husk at nærlyset falder én centimeter pr. meter).
  6. Asymmetrisk nærlys har desuden en cirka 15 graders opadgående vinkel i den højre halvdel af lysbilledet i hver side.

Testkørsel

Tag til sidst din bil ud på en testkørsel på en mørk vej for at sikre, at forlygterne ikke blænder modkørende trafikanter.